به مناسبت روز جهانی رژلب جالب است بدانید که بسیاری از فمینیستهای اولیه، رژلب را نماد آزادی میدانستند همچنین بعد از جنگ جهانی دوم «وینستون چرچیل» خط تولید رژلب را روشن نگه داشت و بیان کرد که باعث تقویت روحیه افراد میشود.
برای بسیاری از زنان خروج از خانه بدون رژلب مانند خروج از خانه بدون لباس است! به طور کلی، رژلب نمادی از شخصیتی است که ما آن را به جهان عرضه میکنیم، استفاده از آن میتواند نماد جسارت و یا آرامش درونی ما باشد. هر ساله ترندهای جدیدی در دنیای زیبایی ظاهر میشود اما رژلب امتحان خود را پس داده و به عنوان اکسسوری نهایی استایل ما را تکمیل میکند. به بهانه ٢٩ جولای و روز جهانی رژلب، در این بخش به تاریخچه و حقایقی درباره این لوازم آرایش دوست داشتنی میپردازیم.
تاریخچه تولید رژلب
در طول هزاران سال اخیر، مردم علاقهمند به بهبود ظاهر خود بوده و اغلب از رنگها برای جلوه دادن به لبهای خود استفاده میکردند. بسته به فرهنگ و دوران تاریخی هر عصر، رژ لب ممکن است از مواد طبیعی مختلفی مانند ریشه درختان، انواع توتها یا حتی سنگهای قیمتی خرد شده که با روغن و موم ترکیب شدهاند ساخته شده باشد. در دوران مدرن، به ندرت تا این حد بحث و جدل پیرامون چنین لوله رنگی کوچکی وجود داشته است.
اولین افرادی که از رژلب استفاده کردند، احتمالا سومریان باستان بودند. سنگهای قیمتی خرد شده نه تنها لبها، بلکه چشمها و صورت آنها را نیز آرایش میکردند. رژلبها در چین باستان با موم زنبور عسل درست شده و در یونان باستان خانمها از رنگهای مشتق شده از توت بر روی لبهای خود استفاده میکردند.
محبوبیت رژلبها در قرن شانزدهم در انگلستان افزایش یافت. در این کشور افراد چهره خود را همچون گچ سفید کرده و با لبهای زرشکی پر رنگ سعی داشتند که ظاهر خود را شبیه ملکه الیزابت کنند. آن دوران رژ لب فقط توسط زنان روسپی و بازیگران مورد استفاده قرار میگرفت و استفاده از آن توسط عموم افراد غیراخلاقی تلقی میشد.
قرن نوزدهم، اولین رژلب تجاری ساخته شده از پیه آهو، روغن کرچک و موم زنبور عسل در فرانسه ساخته شد و رژلبهایی به شکل امروزی جایگاه خود را در جامعه پیدا کردند. ایالات متحده به سرعت از این محصول استقبال کرد و به جای تیوپ، رژ لب را به شکل براشی تولید کردند. در جنگ جهانی دوم، رژ لب بسیار کمیاب شد و در آن زمان تولیدکنندگان شروع به بسته بندی آن در لولههای پلاستیکی و کاغذی کردند. اولین رژلب ماندگار و به اصطلاح ٢۴ ساعته نیز در این مدت اختراع شد!
از اوایل قرن بیستم و زمانی که محدودیتهای رنگی از بین رفت، تعداد رنگهای رژ لب افزایش یافت. در هر دهه سبک جدیدی از رژلبها به بازار آمد و رنگها و سایههای مختلفی برای آن ایجاد شد. در دهه ١٩٧٠، رنگهای عجیبتری همچون رژ لب آبی سرمه ای درخشان و سبز لیمویی مات شده نیز معرفی شدند!
نامگذاری روز جهانی رژلب
در سالهای اخیر روز جهانی رژلب بهصورت سالانه و بدون هیچ اعلامیهای جشن گرفته میشد. اما از سال ٢٠١۶، «هدیکتان»، وبلاگ نویس زیبایی، کارآفرین و بازرگان بینالمللی، با انتشار اعلامیهای به عنوان بنیانگذار روز جهانی رژ لب، آن را در تقویمهای جهانی ثبت کرد. برای استفاده از نکات زیبایی هدی کتان، او را در اینستاگرام دنبال کرده و یا از هشتگ #nationallipstickday استفاده کنید.
۵ واقعیت جالب درباره رژلب
-
رژلبهای ٢۴ ساعته
«هیزل بیشاپ» یک شیمیدان زن پیشرو، پس از کار در یک مطب تخصصی پوست در دوران جنگ جهانی دوم، نحوه درست کردن رژ لب ٢۴ ساعته و ماندگار را کشف کرد.
-
هزینههای خرید رژلب
از ١۵ هزار دلاری که یک زن به طور متوسط در طول زندگی خود برای خرید لوازم آرایش هزینه میکند، هزار و ٧٨٠ دلار آن صرف رژ لب میشود.
-
رژلب نمادی از آزادی
بسیاری از فمینیستهای اولیه، مانند «الیزابت کدی استانتون» و «شارلوت پرکینز گیلمن»، لبهای خود را به عنوان نمادی از رهایی در طول راهپیمایی حق رأی در نیویورک در سال ١٩١٢ رنگی میکردند.
-
امید دهنده دوران جنگ
اگرچه تولید انبوه لوازم آرایش در طول جنگ جهانی دوم متوقف شد، اما «وینستون چرچیل» خط تولید رژ لب را روشن نگه داشت زیرا احساس می کرد که باعث تقویت روحیه افراد میشود.
-
لبهای گران قیمت
-
با ۶٢ هزار دلار میتوانید رژ لب طلا و الماس Guerlain’s KissKiss را خریداری کنید. این رژلب دارای ١١٠ گرم طلای ١٨ عیار است و ١٩٩ الماس در آن به کار رفته است!
اعداد و ارقامی درباره رژلب
- ٨٠%: درصد زنان آمریکایی که به طور منظم از رژ لب استفاده میکنند.
- ٢۵٪: درصد زنانی که بدون رژ لب از خانه خارج نمیشوند.
- ٧.٣: میانگین تعداد ثانیههایی که مردان به رژ لب قرمز خیره میشوند.
- ٢.٢: میانگین تعداد ثانیههایی که مردان به لبهای بدون رژلب خیره میشوند.
- ٣٨٠ میلیون دلار: مبلغی که شرکت MAC از طریق فروش خط رژ لب Viva Glam تا سال ٢٠١۵ برای اهداف مربوط به ایدز و اچآیوی جمع آوری کرد.