• ی. نوامبر 24th, 2024

معرفی ۱۷ بیماری‌ عجیب در دنیا

ادرار بنفش؟ پوستی شبیه به شاخه درخت؟ حساسیت به آب؟ شاید با شنیدن این عبارت‌ها یاد کارتون‌های فانتزی یا فیلم‌های علمی‌تخیلی بیفتید، اما همین حالا که این مطلب را می‌خوانید روی این کره خاکی افرادی زندگی می‌کنند که به این بیماری‌های عجیب و غریب  مبتلا هستند و به دنبال درمان می‌گردند. ما در این بخش، ۱۷ مورد از این بیماری‌های عجیب و غریب را به شما معرفی می‌کنیم، اما یادتان باشد که درمان آنها هنوز ناشناخته است.

  • باور مرده بودن (توهم کوتارد)

بیماری توهم کوتارد

همه‌ی ما می‌دانیم که زامبی‌ها فقط در فیلم‌های علمی‌تخیلی وجود دارند، اما افراد مبتلا به توهم کوتارد باور دارند که مرده‌‌اند و در حال پوسیدن هستند یا حداقل اعضای بدن خود را از دست داده‌اند. شاید این موضوع عجیب باشد، اما این نوعی فوبیای عجیب و واقعی است و افراد مبتلا به آن معمولا به‌خاطر نگرانی، از غذا خوردن و حمام‌کردن دوری می‌کنند. این افراد فکر می‌کنند برای هضم غذا دستگاه گوارشی ندارند یا آب قسمت‌های شکننده بدنشان را می‌برد.

  • بیماری صحبت با لهجه خارجی

بیماری صحبت با لهجه خارجی

افراد مبتلا به سندرم لهجه خارجی یک روز از خواب بیدار می‌شوند و با یک لهجه خارجی صحبت می‌کنند. از این بیماری بسیار نادر، فقط ۶۰ مورد وجود دارد و به همین دلیل پزشکان در ابتدا فکر می‌کردند که این بیماران متوهم هستند. اما در سال ۲۰۰۲، دانشمندان دانشگاه آکسفورد دریافتند که همه این بیماران ناتوانی ذهنی مشابهی دارند که موجب تغییر در شدت و زیر و بمی گفتار می‌شود. این سندرم ممکن است به‌علت آسیب به سر یا سکته مغزی اتفاق بیفتد.

  • حساسیت به آب

بیماری حساسیت به آب

بیشتر ما بدون هیچ فکری حمام می‌کنیم یا برای شنا به استخر می‌رویم. اما برای افراد مبتلا به کهیر آکواژنیک یکی دیگر از بیماری‌های عجیب و غریب، تماس با آب باعث ایجاد کهیر می‌شود. البته گفتنی است که فقط ۳۰ نفر با این بیماری شناسایی شده‌اند که بیشتر آنها زن هستند. جالب است بدانید که هنوز ناشناخته‌های زیادی درباره این بیماری وجود دارد و به همین دلیل درمان مناسبی برای این بیماری پیدا نشده است. افرد مبتلا به این بیماری اغلب با جوش شیرین حمام می‌کنند و برای مقابله با این مشکل بدن خود را با کرم می‌پوشانند.

  • ادرار بنفش

بیماری ادرار بنفش

«ونسان ون‌گوگ» و «جورج سوم»، پادشاه انگلستان، یک مشکل غیرمعمول مشترک داشتند؛ برخی از نظریه‌پردازان نوسانات خلقی شدید هر دو مرد را به پورفیری نسبت می‌دهند، یکی از بیماری‌های عجیب و غریب که بر اثر آن بدن قادر به تولید هِم (پروتئینی برای حمل اکسیژن) نیست. بنابراین مقدار آسیب‌زایی از موادی به‌نام پورفیرین در کبد جمع می‌شود و رنگ ادرار و مدفوع را به رنگ بنفش درمی‌آورد. مخالفان این نظریه ترجیح می‌دهند چنین نوسانات خلقی را به بیماری روانی مثل اختلال دوقطبی نسبت دهند.

  • سندرم پیکا

سندرم پیکا

افراد مبتلا به سندرم پیکا به خوردن مواد غیرخوراکی که اشتهای آنها را کور می‌کند مثل رنگ، خاک رس، گچ، صابون یا مواد غذایی خام مثل برنج یا آرد میل دارند. برای تشخیص پیکا، این هوس‌ها باید بیشتر از یک ماه ادامه داشته باشند. جالب است بدانید که علائم این بیماری بیشتر در خانم‌های باردار و کودکان دیده می‌شود. گفتنی است که افرادی که در دوران باداری خود دوست دارند مهر بخورند هم از همین بیماری رنج می‌برند. برخی گمان می‌کنند که این سندرم ناشی از کمبود مواد معدنی است، اما متخصصان درباره علت یا درمان آن هنوز به توافق نرسیده‌اند.

  • بیماری احساس آب رفتن

بیماری احساس آب رفتن

نام این بیماری از کتاب معروف «لوئیس کارول»، ماجراهای آلیس در سرزمین عجایب، گرفته شده است. افراد مبتلا به این سندرم احساس می‌کنند خیلی سریع کوچک یا بزرگ می‌شوند و اغلب باور دارند که اشیا کوچک‌تر از اندازه واقعی‌شان هستند. محققان این بیماری را با سردردهای میگرنی مرتبط می‌دانند. جالب است بدانید که خود لوئیس کارول هم میگرن‌های شدید داشت و برخی معتقدند همین مسئله ممکن است الهام‌بخش بسیاری از صحنه‌های کتاب او بوده باشد.

  • پیری زودرس

بیماری پیری زودرس

کودکان مبتلا به این بیماری در ۱ تا ۲سالگی از خود علائم پیری زودرس مثل کاهش رشد یا ریزش مو را بروز می‌دهند. این افراد بیشتر چربی بدنشان را از دست می‌دهند و دچار چین ‌و ‌چروک هم می‌شوند. به‌ همین دلیل است که این کودکان ده‌ها سال بزرگ‌تر از سن واقعی خود به نظر برسند. علت این مسئله نوعی بیماری ژنتیکی نادر به‌نام پروژریا است که از واژه‌ای یونانی به‌معنی پیری زوردس گرفته شده است. متاسفانه، هنوز درمانی برای این بیماری کشف نشده است و بیماران مبتلا به آن معمولا در سن ۱۴ سالگی جان خود را از دست می‌دهند.

  • صداهای انفجاری در سر

صداهای انفجاری در سر

افراد مبتلا به سندرم انفجار سر ادعا می‌کنند که هنگام خواب یا بیدار شدن صداهای بسیار بلندی مثل صدای تیراندازی یا سنج می‌شوند. این در حالی است که اطرفیان چیزی نمی‌شوند. علت این عارضه هنوز مشخص نیست، اما به نظر می‌رسد اختلال خواب ناشی از استرس یا خستگی در ایجاد آن نقش مهمی دارد. بیشتر مبتلایان یک تا دو بار در زندگی خود این صداها را می‌شوند، اما برای افرادی که به طور مدوام این مسئله را تجربه می‌کنند، لازم است دارو تجویز شود.

  • سندرم ماری آنتوآنت

سندرم ماری آنتوآنت

اگر موی شما ناگهان در نتیجه استرس یا خبر بد سفید می‌شود، احتمالا به نوعی بیماری به‌ نام سندرم ماری آنتوآنت مبتلا هستید. این شرایط برای اولین بار در «ماری آنتوانت»، ملکه فرانسوی، ایجاد شد که موهایش شب قبل از اعدامش سفید شد. این مسئله در افراد مشهوری مثل «باراک اوباما» و «ولادیمیر پوتین» هم دیده می‌شود. عوامل مختلفی ممکن است زمینه‌ساز این عارضه باشند. یکی از این عوامل نوعی بیماری خودایمنی است که ملانین (رنگدانه‌های مو) را مورد هدف قرار می‌دهد.

  • حس نکردن درد

بیماری حس نکردن درد بیماری‌های عجیب و غریب

شاید برایتان جالب باشد که بدانید افرادی هستند که نیشگون، سیخونک یا فشار را حس نمی‌کنند. این شرایط بی‌دردی مادرزادی نامیده می‌شود، نوعی جهش ژنتیکی ارثی که از ارسال پیام درد به مغز جلوگیری می‌کند. با اینکه این ویژگی مانند ویژگی‌های سوپرمن به نظر می‌رسد، اما همیشه خوب نیست. افراد مبتلا به این شرایط سوختگی و درد را حس نمی‌کنند. مثلا ممکن است عفونت یا شکستگی استخوان را نادیده بگیرند و خودشان را درمان نکنند. گفتنی است که آسیب‌های مداوم ممکن است عمر این افراد را کوتاه کند.

  • هایپرتیمزیا

بیماری هایپرتیمزیا ر بیماری‌های عجیب و غریب

اگر از خودتان بپرسید که دقیقا ۸ سال پیش در چنین روزی چه‌کار می‌کرده‌اید، ممکن است یادتان نباشد. با این‌ حال، افراد مبتلا به هایپرتیمزیا می‌توانند هر دقیقه آن را به شما بگویند. هایپرتیمزیا نادر است و در مجموع ۳۰ نفر به آن مبتلا هستند. این افراد معمولا از یک روز خاص در جوانی‌شان شروع می‌کنند و می‌توانند جزئیات هر روز زندگی‌شان را به شما بگویند. از آنجایی‌ که این بیماری چندان رایج نیست، محققان هنوز اطلاعات کافی برای تشخیص علت و درمان آن را ندارند. اگر به این بیماری فکر کنید، شاید بی‌دلیل نباشد که برخی از افراد می‌گویند فراموشی هم نعمت است.

  •  فیبرودیسپلازی

بیماری  فیبرودیسپلازی بیماری‌های عجیب و غریب

فیبرودیسپلازی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های این فهرست است، به طوری که از هر ۲میلیون نفر ۱ نفر به این بیماری مبتلاست. این بیماری نوعی اختلال ژنتیکی است که بعد از جراحت یا آسیب، بافت نرم را به استخوان تغییر می‌دهد. بنابراین این بیماری می‌تواند مفاصل و عضلات را سفت و به هم متصل کند. گفتنی است که هنوز درمانی برای این عارضه وجود ندارد.

  •  سندرم مرد درختی

سندرم مرد درختی بیماری‌های عجیب و غریب

یکی دیگر از بیماری‌های عجیب و غریب  که سندرم مرد درختی نامیده می‌شود، نوعی شرایط نادر است که در آن موادی شبیه پوست درخت روی پوست بیمار رشد می‌کند. این زائده‌ها معمولا زگیل هستند که به‌علت نوعی جهش ژنتیکی نادر ایجاد می‌شوند. هرچند سالانه حدود ۶۰۰ مورد ابتلا به این عارضه گزارش می‌شود، این بیماری غیرمعمول همچنان پزشکان را در حیرت قرار داده است. با اینکه جراح می‌تواند موقتا زائده‌ها را از بین ببرد، اما هنوز درمان دارویی قطعی برایش پیدا نشده است.

  • کهیر ناشی‌ از تلفن همراه

کهیر ناشی‌ از تلفن همراه بیماری‌های عجیب و غریب

تصور کنید هر بار که به تلفن همراه، وای فای یا هر دستگاهی که از خود امواج الکترومغناطیسی ساطع می‌کند نزدیک می‌شوید، سردرد بگیرید یا جوش‌هایی روی بدن شما ظاهر شوند. شاید باورش برایتان سخت باشد، اما بعضی افراد هر روز دچار این مسئله می‌شوند. جالب است بدانید که این ماجرا به حدی بحث‌برانگیز بود که تا سال ۲۰۰۴ توسط سازمان بهداشت جهانی به رسمیت شناخته نمی‌شد. کارشناسان هم استدلال می‌کنند که هیچ ارتباطی بین میدان‌های الکترومغناطیسی و واکنش‌های ناخوشایند مبتلایان وجود ندارد. بااین‌حال، علت واقعی آن هنوز مشخص نیست.

  • بیرون زدن الیاف از پوست

بییماری بیرون زدن الیاف از پوست بیماری‌های عجیب و غریب

افراد مبتلا به بیماری مورژلونز روی پوستشان احساس خزیدن، گزش یا گازگرفتن دارند، طوری‌ که انگار بدنشان با حشرات پوشیده شده است. برخی گزارش می‌دهند که رشته‌ها یا الیاف تیره و عجیبی از پوستشان بیرون می‌زند. هرچند پزشکان زمانی علائم مبتلایان را هذیان در نظر می‌گرفتند، تحقیقات نشان داده که این وضعیت عجیب‌ و‌ غریب ممکن است با یک بیماری که از کنه منتقل می‌شود، در ارتباط باشد.

  •  حس‌کردن درد دیگران

بیماری حس‌کردن درد دیگران بیماری‌های عجیب و غریب

همه ما در مغزمان نورون‌های آینه‌ای داریم و به همین دلیل زمانی‌ که کسی اشک می‌ریزد، با او گریه می‌کنیم. افراد مبتلا به حس لمس آینه‌ای باور دارند که نورون‌های آینه‌ای بیش‌فعالی دارند که واکنش‌هایشان را شدیدتر می‌کنند. این شرایط باعث می‌شود که فرد با تماشای لمس ‌شدن دیگران، احساسات جسمی آنها را حس کند. حتی دیدن عینک روی بینی دیگری می‌تواند واکنش بیمار را به همراه داشته باشد.

  •  ناتوانی در خوابیدن

 ناتوانی در خوابیدن بیماری‌های عجیب و غریب

این بیماری دقیقا همان‌ چیزی است که به نظر می‌رسد: نوعی جهش ارثی نادر که خوابیدن را برای فرد سخت می‌کند. بی‌خوابی معمولا اولین علامت این بیماری است و اضطراب، زوال عقل و توهم را به همراه دارد. بیشتر مبتلایان به این بیماری بعد از یک سال بی‌خوابی شبانه یا بیشتر جان خود را از دست می‌دهند.

News Editor
Author: News Editor