شلی اسمیت 60 ساله گفت: «پروفایل او در برنامه دوستیابی آنلاین شامل یک عکس زیبا و یک زندگی ساده بود. او اهل کلگری بود، 62 سال داشت، طلاق گرفته بود، بچه ای نداشت، یک مسیحی با مدرک فوق لیسانس بود و قلبی رمانتیک داشت.»
سی بی سی متعهد شده که نام این زن را که طعمه کلاهبرداری عاشقانه شده و مشکلات مالی شدیدی پیدا کرده که تا مرز خودکشی پیش رفته، افشا نکند.
پلیس کلگری اکنون در حال تحقیق است. تیم تحقیقاتی بلاک چین با یوروپل و مرکز مبارزه با کلاهبرداری کانادا برای ردیابی منبع کلاهبرداری همکاری می کنند. پلیس همچنین از سایر قربانیان خواست که در صورتی که از آنها نیز کلاهبرداری شده، جلو بیایند و موضوع را به پلیس اطلاع دهند.
اسمیت گفت: «هر چقدر هم که سخت باشد اما این تنها راه برای جلوگیری از این نوع کلاهبرداریها است. شاید مردم به راحتی بگن که چقدر یه آدم می تونه احمق باشه اما باید گفت که برخی مواقع، مردم در شرایط آسیب پذیری قرار می گیرند که قربانی چنین چیزی می شوند.»
اسمیت گفت، شاید سپتامبر 2021 بهترین زمان برای شروع یک رابطه نبود چون تنها برادرم اخیرا درگذشته بود و پدرم هم بیمار شد و در عرض چند هفته درگذشت. مادرم اخیرا به زوال عقل مبتلا شده بود و خودم هم اندکی بیمار بودم.
در این میان از طریق برنامه دوستیابی آنلاین با مردی آشنا شدم. کارل پترسون (نام واقعی او نیست) دائماً به من پیام می فرستاد و با من صحبت می کرد. اما تلاشهای برای ملاقات حضوری همیشه بی نتیجه بود زیرا او مدام می گفت که باید به خارج از کشور سفر کند. او گفته بود که یک معمار است و قرار است از دسامبر 2021 یک هتل مجلل در ترکیه بسازد.
اما وقتی پترسون به ترکیه رفت، گفت لپتاپش خراب شده و از من خواست با ورود به حساب بانکیاش پول را به پیمانکاران مختلف منتقل کنم. با انجام این کار، موجودی حساب او را دیدم که بیش از 1 میلیون دلار بود و نشان می داد مرد ثروتمندی است.
چند روز بعد، او گفت که بانک حسابش را مسدود کرده و پول نیاز دارد. وقتی اول خواستم به او کمک کنم، او نپذیرفت. یک هفته طول کشید تا پیشنهاد من را بپذیرد. بعد از آن، او شروع کرد که این رو لازم دارم، اون رو لازم دارم و هر وقت برگردم خونه، همه چیز رو درست می کنم.
اسمیت در مجموع مبلغ 500 هزار دلار را که بیشتر از طریق یک حساب بیت کوین انتقال می داد، برای او فرستاد. در تمام این مدت به من می گفت که نباید به کسی چیزی بگویم، زیرا نمیخواست دوستان و خانوادهاش درباره او بد فکر کنند.
اسمیت پس از تمام شدن پولش، از خانواده و دوستانش قرض گرفته بود و RRSP ها را نقد کرده بود. او حتی یک وام مسکن دوم هم گرفته بود و هر بار پترسون پول بیشتری می خواست.
اما یک روز در آگوست گذشته، در حالی که او قصد داشت خانه والدینش را برای بدست آوردن پول نقد بیشتر بفروشد، پسرعموهایش آمدند و خبر را به او دادند. آنها متوجه شدند که پترسون آن کسی نیست که او می گوید. این عکس متعلق به شخصی بود که در دنور زندگی می کرد و در چندین پروفایل دوستیابی از آن استفاده می شد.
اسمیت گفت: «من نه تنها پول و عشق فرضی زندگی ام را از دست دادم، بلکه چندین عضو خانواده ام را نیز از دست دادم زیرا باورشان نمی شد که از من کلاهبرداری شده است. احساس خودکشی داشتم و داغون شده بودم.»
این شخص بردلی جوزف نام دارد که عکس او توسط کلاهبردار به سرقت رفته و مورد استفاده قرار میگرفت(Submitted)
سی بی سی با مردی که به عنوان عکس پترسون استفاده می شد، تماس گرفت. نام او بردلی جوزف بود. او در بازاریابی در دنور کار میکند و میگوید زنان بسیار زیادی مورد کلاهبرداری قرار گرفته اند.
اسمیت بر این باور است که اپلیکیشن دوستیابی Zoosk میتوانست کارهای بیشتری برای محافظت از کاربرانش انجام دهد. شرایط توافق Zoosk بیان میکند که به طور معمول کاربران را بررسی نمیکند، در مورد سوابق آنها تحقیق نمیکند، اقدامی در جهت تأیید اطلاعات یا بررسی سوابق مجرمانه نمیکند.
اسمیت گفت، پترسون نیز اعتراف کرده که برای جبران بدهی قمار مجبور بوده از او پول بگیرد و از اینکه او را مجبور کرده، متأسف است.
اسمیت گفت، مردم به جای اینکه بپرسند «چگونه قربانی می تواند اینقدر احمق باشد» باید بپرسند «چگونه جنایتکار می تواند اینقدر بی رحم باشد؟»