آتشسوزیهای کانادا غیر قابل کنترل شده و تا کنون جان چهار نفر از تیم امداد و آتشنشانان را گرفته، بنا بر اعلام سازمان منابع طبیعی کانادا این آتشسوزیها ممکن است تا پایان تابستان همچنان ادامه داشته باشد.
همزمان با بدترین فصل آتشسوزی تاریخ کانادا، مقامات اعلام کردهاند که این آتشسوزیها احتمالا در تمام ماه آگوست تا سپتامبر در بخشهای وسیعی از شمال و غرب کشور ادامه خواهند یافت.
«مایکل نورتون»، مدیر کل مرکز جنگلداری شمالی سازمان منابع طبیعی کانادا اعلام کرد که خشکسالی بیسابقهای که در وهله اول باعث آغاز آتشسوزیهای کانادا شده بود احتمالا تا اواخر تابستان ادامه پیدا میکند. البته باران تا حدودی به کاهش این فجایع کمک کرده؛ اما آتشسوزیهای مناطق بریتیش کلمبیا، مناطق شمال غربی و یوکان همچنان شدت زیادی دارند. نورتون افزود: «طبق پیشبینیهای ما، ماه سپتامبر با خطرات کمتری همراه خواهد بود؛ اما آتشسوزی همچنان در جنوب بریتیش کلمبیا، پریری و بخشی از شمالی غربی انتاریو ادامه خواهد داشت. البته تعداد آتشسوزیهای جدید در بسیاری از این مناطق همزمان با فرا رسیدن پاییز کاهش خواهد یافت. اما باید در نظر داشته باشیم که خطر همچنان در کمین است و ما در هفتههای آتی همچنان با آن مواجه خواهیم بود.»
متاسفانه تا تاریخ 10 آگوست، مجموعا 5 هزار و 593 آتشسوزی جنگلی 13.4 میلیون هکتار از زمینهای کانادا را به ویرانی کشاند و منجر به کشته شدن چهار آتشنشان و تخلیه 167 هزار و 589 نفر در سراسر کشور شد. انتشار گاز کربن دی اکسید هم در حال حاضر در بالاترین حد خود قرار دارد و در حال حاضر چیزی معادل یک میلیارد تن میباشد. طبق آخرین دادهها و آمار موجود، تقریبا تمام مناطق کانادا با آتشسوزی درگیر هستند. نورتون در این باره گفت: «این آتشسوزی تقریبا بیسابقه بوده است.»
با این حال، «برایان سیمپسون»، رئیس اطلاعات سازمان منابع طبیعی کانادا، اعلام کرد که کبک در حال حاضر بیشترین خسارت ممکن را متحمل شده است و دهها آتشسوزی این استان در ماه ژوئن باعث شده تا کیفیت هوا در مرکز و شرق کانادا و همچنین بخشهای وسیعی از ایالات متحده تحت تاثیر قرار بگیرند. آتش سوزی دونی کریک شمال شرقی بریتیش کلمبیا هم در همین حین به عنوان بزرگترین آتشسوزی تاریخ این استان ثبت شد و مناطق شمال غربی، آلبرتا و ساسکاچوان هم همگی جزو مواردی بودند که دچار آسیبهای زیادی شدند. آتشسوزیهای مناطق شمال غربی، یوکان و بریتیش کلمبیا همچنان فعال هستند و تعداد آتشهای بریتیش کلمبیا در حال حاضر نزدیک به 400 مورد است.
کشورهایی مانند استرالیا، برزیل، شیلی، کاستاریکا، فرانسه، مکزیک، نیوزیلند، پرتغال، آفریقای جنوبی، کره جنوبی، اسپانیا و ایالات متحده در حال حاضر به نیروهای امدادی کانادا پیوستهاند تا بتوانند با این آتشسوزیها مقابله کنند و همین باعث شده تا ظرفیت کانادا برای مقابله با حوادث پیش رو افزایش پیدا کند. البته به گفتهی نورتون این مسئله تا حدودی به بودجهی کلان دولت فدرال هم بر میگردد. دولت فدرال پیش از این در سال 2022 برای تامین تجهیزات آینده خود 256 میلیون دلار و برای مقابله با آتشسوزی جنگلی ناشی از تغییرات اقلیمی هم 28 میلیون دلار بودجه اختصاص داده بود. او در نهایت گفت: «با اینکه شرایط فعلی بسیار جدی است، اما با فرا رسیدن پاییز احتمالا به پایان خواهد رسید. با این حال، ما و تمام مردم کانادا باید برای حوادث بعد از این آماده باشیم و انعطافپذیری خود را در مقابل چنین فجایعی افزایش دهیم.»