• پ. نوامبر 21st, 2024

ارتباط مدت زمان تماشای تلویزیون در دوران کودکی با چاقی در بزرگسالی

بچه‌ها متاسفیم، اما والدین شما درست می‌گویند تماشای بیش از حد تلویزیون برای شما مضر بوده و در بزرگسالی مشکلات جدی همانند سندرم متابولیک به‌وجود می‌آورد.

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد افرادی که در کودکی بیشتر تلویزیون تماشا می‌کنند، در بزرگسالی نیز بیشتر در معرض مشکلات سلامتی قرار دارند.

دکتر «باب هنکاکس»، محقق و پزشک ارشد این تحقیق، در این رابطه گفت: «افرادی که در کودکان بیشتر تلویزیون تماشا می‌کنند در بزرگسالی با خطر ابتلا به سندرم متابولیک مواجه هستند.»

سندرم متابولیک مجموعه‌ای از سه یا چند بیماری مانند چربی اضافی، فشارخون، قندخون و کلسترول بالا است که با هم، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت و سکته را تا حد زیادی افزایش می‌دهند.

این استاد بخش پیشگیری دانشگاه اوتاگو نیوزیلند با بیان اینکه داده‌های این تحقیق محصول چند دهه فعالیت است افزود: «این تحقیق بیش از ۸۰۰ کودک را که طی سال‌های ۱۹۷۲ و ۱۹۷۳ در دوندین (نیوزلند) به دنیا آمده بودند، مورد ارزیابی قرار داده است. زمان تماشای تلویزیون این کودکان& از سن ۵ تا ۱۵ سالگی تا سن ۳۲ سالگی هر دو سال یک‌بار گزارش شده است.»

پسران بیش از دختران تلویزیون می‌بینند

سندرم متابولیک در کودکان

وی افزود: «وقتی شرکت‌کنندگان در سن ۴۵ سالگی تحت آزمایش‌های پزشکی قرار گرفتند، کسانی که در دوران کودکی حدود دو ساعت یا بیشتر در روز تلویزیون تماشا می‌کردند، تقریباً ۱.۳ برابر بیش از بقیه از سندرم متابولیک رنج می‌بردند. همچنین از نظر جنسیتی از آنجایی که پسران معمولا کمی بیشتر از دختران تلویزیون تماشا می‌کردند، در بزرگسالی نیز سندرم متابولیک در ۳۴ درصد از مردان و ۲۰ درصد از زنان دیده می‌شود.»

به اعتقاد هنکاکس چندین توضیح قابل‌قبول برای تاثیرات نامطلوب تماشای صفحه نمایش در دوران کودکی با بیماری‌های دوران بزرگسالی وجود دارد.

وی در این رابطه اظهار داشت: «تماشای تلویزیون مصرف انرژی فرد را پایین می‌آورد و می‌تواند فعالیت بدنی را جایگزین بی‌تحرکی کند و کیفیت خواب را کاهش دهد. مدت زمان تماشای تلویزیون و صفحات مشابه نیز ممکن است باعث افزایش مصرف انرژی شود، به طوری که کودکانی که بیشتر تلویزیون می‌بینند تمایل بیشتری به خوردن نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر و محصولات غذایی پرچرب دارند و کمتر میوه و سبزیجات تازه مصرف می‌کنند و این عادات ممکن است تا بزرگسالی ادامه یابد.

این مطالعه روز دوشنبه در مجله معتبر Pediatrics منتشر شد و بر اساس تحقیقات قبلی در مورد عادات و سلامت تلویزیون است.

«هنکاکس» خاطرنشان می‌کند که با ظهور سرویس‌های استریم و فناوری‌های جدید مانند تبلت‌ها و گوشی‌های هوشمند، مدت زمان سر کردن مردم با صفحه نمایش افزایش یافته است.

وی همچنین شواهدی پیدا کرده که نشان می‌دهد تماشای کمتر تلویزیون در دوران کودکی خطرات سلامتی ناشی از رفتار دوران بزرگسالی را نیز کاهش می‌دهد.

این محقق یادآور شد: «کودکان امروزی دسترسی بسیار بیشتری به سرگرمی‌های مبتنی بر صفحه نمایش دارند و زمان بیشتری را بی‌تحرک با این وسایل سر می‌کنند و بر همین اساس این احتمال وجود دارد که این امر حتی اثرات مضر بیشتری برای سلامتی آن‌ها در بزرگسالی‌ داشته باشد.»

News Editor
Author: News Editor