طبق یکی از نظرسنجیهای ملی کانادا، نیمی از جوانان نسل Z و هزاره به شدت تحت فشار هزینههای زندگی و تغییرات اقلیمی هستند.
بر اساس گزارشات یک نظرسنجی ملی در کانادا، نسل جوان این کشور در پی افزایش هزینههای زندگی و ترس از تغییرات شدید اقلیمی در حال حاضر آینده مثبتی برای خود نمیبینند. این نظرسنجی که با هزار و ۵۰۸ جوان نسل هزاره و هزار و ۵۰۷ نسل Z مصاحبه کرده نشان میدهد که نیمی از جوانان کانادا در حال حاضر از لحاظ مالی به شدت تحت فشار هستند و نیم دیگر هم معتقدند که ما در سال ۲۰۲۴ شاهد بدتر شدن وضعیت محیط زیست خواهیم بود. از هر ده جوان کانادایی هم یک نفر میگوید که با توجه به شرایط بحرانی آب و هوای این کشور قصد بچهدار شدن ندارد.
نتایج نظرسنجی سالانه کمپانی Leger که در هفته گذشته منتشر شد نمایش کاملی از زندگی تلخ جوانان کانادا را به تصویر میکشد. در این گزارش آمده است: «وضعیت هر سال بدتر میشود. نسل Z و هزاره دیگر به آینده اعتماد ندارند.»
شکاف شدید بین نگرانیهای مالی مالکان خانه و اجارهنشینان نیز از جمله دیگر مواردی بود که در این گزارش به چشم میخورد. عمق این شکاف به قدری بود که تقریبا از هر چهار مستاجر، سه نفر اظهار داشتند که اجاره خانه بیشتر هزینههای ماهانه آنها را در بر میگیرد و جالب است بدانید که کمتر از نیمی از صاحبان خانه نیز در مورد پرداخت وام مسکن به همین مسئله اشاره کردند.
گفتنی است که از ۳ هزار و ۱۵ نفری که در این نظرسنجی مورد بررسی قرار گرفتند، اکثر آنها عمدتا انگلیسی زبان بودند و ۳۶ درصد از آنها نیز به جوامع اقلیت تعلق داشتند. این نظرسنجی از تاریخ ۲۵ جولای تا ۷ آگوست انجام شده بود. البته باید اضافه کنیم با وجود اینکه تعریف نسل هزاره و نسل Z همچنان در برخی از موارد مورد مناقشه قرار میگیرد، اما این نظرسنجی افرادی که بین سالهای ۱۹۸۱ و ۱۹۹۶ متولد شدهاند را به عنوان نسل هزاره و کسانی که از سال ۱۹۹۷ به بعد متولد شدهاند را به عنوان نسل Z در نظر گرفته است.
آینده غیرقابل تصور جوانان کانادا
اضطراب آب و هوا و تغییرات اقلیمی یکی از موضوعات تکراری این نظرسنجی بود که ۶۰ درصد از شرکتکنندگان نسبت به آن ابراز نگرانی کردند. جالب است بدانید که آمار افراد دغدغهمند محیط زیست در سال ۲۰۲۲، ۵۳ درصد بود. البته باید اضافه کنیم که در این بین زنان بیشتر از مردان نسبت به محیط زیست نگران بودند؛ به طوری که ۵۶ درصد از زنان معتقد بودند که وضعیت در سال آینده بدتر خواهد شد، در حالی که تنها ۴۳ درصد از مردان چنین چیزی را گزارش کردند.
حدود ۶۷ درصد از پاسخدهندگان گفتند که معتقدند احتمال رخ دادن تحولات بزرگی مانند جنگ، مهاجرت گسترده جمعیت، بلایای طبیعی و غیره بیش از گذشته است. تنها ۱۵ درصد با این مسئله اظهار مخالفت کردند و سایر افراد هم از اظهار نظر امتناع کردند. به علاوه، بیش از نیمی از جوانان کانادا معتقد بودند که نسلهای قبل از آنها مسئول تغییرات اقلیمی هستند. البته باید اضافه کنیم که نسل Z نسبت به تاکتیکهای جدید مدیریت بحران تغییرات اقلیمی خوشبین است؛ به طوری که ۵۷ درصد اظهار داشتند که تکنولوژی جدید به ما این امکان را میدهد تا تاثیر تغییرات آب و هوایی را محدود کنیم.
متاسفانه این نظرسنجی همچنین نشاندهنده احساس فزاینده ناتوانی در میان جوانان کانادا است. با اینکه بیش از نیمی از کاناداییها در سال ۲۰۲۲ در مواجهه با حل مشکلات جامعه احساس ناتوانی میکردند، این آمار در سال ۲۰۲۳ به ۶۲ درصد افزایش رسیده است. البته باید اضافه کنیم که تعداد جوانان نسل Z در این مسئله بیشتر گزارش شده است.
۴۰ درصد از شرکتکنندگان این نظرسنجی همچنین در پاسخ به جملهی «من مطمئن هستم که نسل ما برای مقابله با چالشهای فعلی از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد.» اظهار مخالفت کردند و تنها ۴۱ درصد با آن موافق بودند. با این حال، زمانی که از آنها پرسیده شد که آیا به نسل خود اعتماد دارند یا خیر، ۴۴ درصد از جوانان نسل Z به آن پاسخ مثبت دادند و نشان دادند که به نسبت آمار ۳۹ درصدی جوانان نسل هزاره وضعیت بهتری دارند.
روشن است که چنین وضعیتی سلامت روان این دو نسل را هم مستقیما تحت تاثیر خود قرار خواهد داد. مشکلات مربوط به سلامت روان در سال ۲۰۲۳ در میان جوانان کانادا به قدری پررنگ شده که نسل Z و نسل هزاره به ترتیب با آمار ۶۰ و ۵۴ درصد گزارش دادند که در طول این یک سال اضطراب زیادی را تجربه کردهاند. با این حال، نکته مثبت این گزارش جایی بود که در آن ۶۶ درصد از جوانان کانادا به طور کلی در زندگی احساس خوشبختی میکردند و تنها ۳۲ درصد نسبت به آینده اظهار بیاعتمادی کردند.
افزایش مضیقه مالی در جوانان کانادا
این نظرسنجی همچنین نشان داد که ۵۱ درصد از جوانان کانادا از لحاظ مالی به شدت در مضیقه قرار دارند و هیچ پساندازی نمیکنند. این وضعیت در نسل هزاره بسیار بدتر گزارش شده؛ به طوری که حدود ۵۴ درصد از آنها گزارش دادند که هیچ پسانداز خاصی ندارند. با این حال، این مسئله در نسل Z شرایط بهتری دارد. ۷۱ درصد از این جوانان کانادا گزارش دادند که در حال حاضر حداقل یک نوع پسانداز یا سرمایهگذاری مانند حساب پسانداز معاف از مالیات، سهام، املاک و مستغلات و ارزهای مجازی دارند.
با این وجود، افزایش هزینههای زندگی نسبت به سال گذشته بیشتر ذهن جوانان کانادا را تحت فشار قرار داده است. همین باعث شده تا تعداد بیشتری از این افراد عادات خرج و مصرف خود را تغییر دهند. تقریبا از هر چهار نفر، سه نفر اعلام کردند که به دلیل افزایش هزینههای زندگی عادات پساندازی خود را تغییر دادهاند و ۶۸ درصد هم به تغییر عادات غذایی روی آوردهاند. در این گزارش آمده است: «در اکثر موارد مذکور، زنان و پاسخدهندگان استانهای انگلیسی زبان کانادا به احتمال زیاد عادتهای خود را به دلیل افزایش هزینههای زندگی تغییر دادهاند.»