«دکتر استفانی کوپر»، متخصص زنان و زایمان در کلگری، که اثرات مخرب بیماری سیفلیس را در آن زمان از نزدیک مشاهده کرده با یادآوری موارد مردهزایی ناشی از ابتلا به سیفلیس در سال گذشته میگوید: «این اتفاق واقعا عذاب آور بوده و دیدن زنی که به دلایل قابل پیشگیری نوزاد خود را از دست میدهند، واقعا دلخراش است.»
عوامل تاثیر گذار در ابتلا به سیفلیس
به گفته لیوینگستون، سخنگوی سازمان بهداشت آلبرتا، دلایل مربوط به افزایش تعداد موارد ابتلا به طور کامل شناخته شده نیست. اما احتمالاً عوامل مختلفی در این تغییر نقش داشتهاند.
از دلایل آن میتوان به کاهش درک عمومی از خطرات این بیماری، عدم تشخیص به موقع بیماری افراد، محبوبتر شدن اپلیکیشنهای دوستیابی، بیماریهای مقاربتی و احساس راحتی کمتر در زمینه تلاش برای دسترسی به خدمات بهداشتی در طول همهگیری اشاره کرد. اما دلایل به این موارد محدود نمیشود.
سازمان بهداشت همچنین در بیانیهای اعلام کرد که این بخش به نظارت دقیقتر بر نرخ رو به رشد عفونت بیماریهای مقاربتی و خونی در این استان، بهویژه افزایش مداوم ابتلا سیفلیس عفونی که در سرتاسر جهان شاهد تجدید حیات است، ادامه خواهد داد.
لیوینگستون، در بیانیهای گفت: «ما به همکاری با بخش خدمات بهداشتی آلبرتا، دولت فدرال و سازمانهای اجتماعی برای بررسی استراتژیهایی کاربردی برای تسهیل روند پیشبرد آزمایشها و درمان این بیماری ادامه خواهیم داد. همچنین دولت به سرمایه گذاریهای هدفمند برای جلوگیری از ابتلا به این عفونتها و ارائه حمایتهای گسترده به افرادی که با این عفونتها زندگی دست و پنجه نرم میکنند، ادامه خواهد داد.»
توسعه طرحهای حمایتی از مادران باردار
دکتر «آمیتا سینگ»، متخصص بیماریهای عفونی در دانشگاه آلبرتا، میگوید که آزمایش سیفلیس بخشی از مراقبتهای معمول دوران بارداری است. اما زنان آلبرتایی که با مشکلات ناشی از سوء مصرف مواد و یا وضعیت ناپایدار مسکن دست و پنجه نرم میکنند، اغلب به مراقبتهای بارداری مورد نیاز و این حمایتهای ضروری، دسترسی ندارند.
این متخصص توضیح میدهد که اگر در نیمه اول دوران بارداری، یعنی در ٢٠ هفته اول، به مشکلات این مادران رسیدگی شده و آنها فرآیند درمان را طی کنند، به خوبی میتوان از انتقال عفونت به نوزادان جلوگیری کرد. بنابراین لازم است که هر چه زودتر آزمایشهای لازم دوران بارداری و فرآیند درمان به مادران باردار استان ارائه شود.
تستهای سریع و خانگی سیفلیس نیز به راحتی میتواند در دسترس افراد قرار بگیرد. استان آلبرتا در تلاش است تا این تستها را در اختیار افراد آسیبپذیر قرار دهد.
به گفته سینگ، هر زن بارداری که به مراقبتهای دوران بارداری دسترسی پیدا میکند، تحت آزمایشهای معمول که شامل تست سیفلیس میشود نیز قرار میگیرد. بنابراین آماری که اکنون شاهد آن هستیم واقعا غیرقابل قبول است و لازم است که برای کاهش این آمار تلاش بیشتری شود.