مارک زاکربرگ، مدیر عامل شرکت متا، روز دوشنبه اعلام کرد که تِردز، رقیب توییتر، در عرض پنج روز پس از عرضه از مرز ۱۰۰ میلیون کاربر عبور کرده و از «چت جی پی تی» پیشی گرفته است.
اپلیکیشن تِردز Threads از زمان راهاندازی خود در روز چهارشنبه، با پیوستن افراد مشهور، سیاستمداران و سایر افراد به پلتفرمی که از نظر تحلیلگران به عنوان اولین تهدید جدی اپلیکیشن میکروبلاگینگ ایلان محسوب می شود، رکوردهایی را از نظر عضویت کاربران ثبت کرده است.
زاکربرگ در تِردز با انتشار پستی این نقطه عطف را اعلام کرد و گفت: «ما هنوز تبلیغات زیادی را شروع نکردهایم و این تقاضای ارگانیک بود.»
طبق تحقیقات، سرعت این برنامه در عضویت 100 میلیون کاربر بسیار سریعتر از چت جی پی تی ChatGPT بود که در ژانویه حدود دو ماه پس از راه اندازی خود به اپلیکیشنی با استقبال زیاد مردم در تاریخ تبدیل شد.
طبق آخرین افشای عمومی توییتر قبل از تصاحب ایلان ماسک، این شرکت تا جولای سال گذشته نزدیک به 240 میلیون کاربر فعال روزانه قابل کسب درآمد داشته، گرچه دادههای شرکتهای تجزیه و تحلیل وب نشان میدهد که بعد از تصاحب ماسک، استفاده از آن کاهش یافته است.
بر اساس گزارش Similarweb، در روزهای پس از راه اندازی تِردز، ترافیک وب توییتر نسبت به سال قبل 11 درصد کاهش یافته است.
ماسک ورود تِردز را با تمسخر آن و تهدید به شکایت از متا پاسخ داد و مدعی شد که این غول رسانه اجتماعی از اسرار تجاری و سایر اطلاعات محرمانه توییتر برای ساخت این اپلیکیشن استفاده کرده است. هر چند به گفته کارشناسان حقوقی اثبات این ادعا بسیار سخت است.
اپلیکیشن تِردز شباهت زیادی به توییتر دارد و امکان انتشار پستهایی با حداکثر 500 کاراکتر، لینک، عکس و ویدیوهایی تا حداکثر پنج دقیقه را فراهم میکند.
این اپلیکیشن فاقد دایرکت مسیج (قابلیت ارسال پیام خصوصی) و فاقد نسخه دسکتاپ است. همچنین در حال حاضر فاقد هشتگ و جستجوی کلمه کلیدی است که از جذابیت آن می کاهد.
با این حال، تحلیلگران بر این باورند که آشفتگی در توییتر، از جمله محدودیتهایی که اخیرا در تعداد توییتهایی که کاربران میتوانند ببینند اعمال شده است، میتواند به تِردز در جذب کاربران و تبلیغکنندگان کمک کند.
در حال حاضر، هیچ تبلیغی در اپلیکیشن تِردز وجود ندارد و زاکربرگ گفت که این شرکت تنها زمانی به فکر درآمدزایی خواهد بود که یک میلیارد کاربر داشته باشد.
آدام موسری، رئیس اینستاگرام هفته گذشته اعلام کرد که متا به فکر جانشینی توییتر نیست و هدف تِردز تمرکز بر موضوعاتی مانند ورزش، موسیقی، مد و طراحی است.