بر اساس یک گزارش اقتصادی جدید از تی دی، کانادا در مقایسه با کشورهای همتای خود از نظر استاندارد زندگی، عقب تر است.
طبق گزارشی که هفته گذشته منتشر شد، کانادا با وجود «رشد اصلی» در سالهای اخیر، از نظر عملکرد استاندارد زندگی (یا سرانه تولید ناخالص داخلی واقعی) از ایالات متحده و سایر اقتصادهای پیشرفته عقب مانده است.
مارک ارکولائو، اقتصاددان تی دی TD نوشت: «رشد اقتصادی لزوما مساوی با رونق اقتصادی نیست. علاوه بر تولید ناخالص داخلی، کیفیت استاندارد زندگی نیز عامل مهمی برای آگاهی از عملکرد اقتصادی کانادا محسوب می شود.»
به گفته ارکولائو، در 10 سال قبل از پاندمی، کانادا از نظر میانگین رشد تقریباً به ایالات متحده نزدیک بود (کمی بیش از دو درصد در سال). این رقم از میانگین 1.4 درصدی همه کشورهای جی 7 بالاتر بود.
پس از آشفتگی های دوران پاندمی، کانادا موفق شد به یک اقتصاد قوی دست یابد و با سریعترین نرخ رشد در مقایسه با سایر اقتصادهای پیشرفته ظاهر شود.
بر اساس این گزارش، تولید اقتصاد کانادا به ازای هر نفر (تولید ناخالص داخلی واقعی) سال هاست که در حال کاهش بوده است. همچنین شوک نفتی 15-2014 منجر به بدتر شدن عملکرد اقتصادی شد. تولید ناخالص داخلی واقعی کانادا با نرخ آهسته تنها 0.4 درصد در سال رشد کرد که بسیار کندتر از میانگین سایر اقتصادهای پیشرفته (که نرخ سالانه 1.4 درصد دارند) است.
به گفته ارکولائو، رشد جمعیت در سالهای اخیر مشکل مهمی نیست بلکه مشکل واقعی این است که رشد تولید ناخالص داخلی از دهه 1980 کاهش یافته است. این بدان معناست که تولید ناخالص داخلی پایین برای هر نفر صرفاً به دلیل رشد جمعیت نیست، بلکه به دلیل رشد کند اقتصاد است.
بر اساس این گزارش، مناطقی مانند آلبرتا، ساسکاچوان و نیوفاندلند و لابرادور، که اقتصاد آنها به شدت به مبادله کالا متکی است، بالاترین تولید ناخالص داخلی داشتند. با این حال در ده سال گذشته با کاهش مواجه شده اند و پس از پاندمی، فقط بریتیش کلمبیا و جزیره پرنس ادوارد توانسته اند تولید ناخالص داخلی خود را همانند سال های قبل از کووید-19 افزایش دهند.