در میان به هم زدن لیوان ها و رضایت از نوشیدن اولین جرعه شراب قرمز، سردرد معروف این شراب است که کام ها را تلخ می کند.
در یک مطالعه که دوشنبه در ساینتیفیک ریپورتز Scientific Reports منتشر شد، محققان دانشگاه کالیفرنیا به این موضوع پرداختند که چرا «سردرد شراب قرمز» برای افرادی اتفاق میافتد که معمولاً با نوشیدن انواع دیگر الکل دچار سردرد نمی شوند.
به گفته نویسندگان این تحقیق، سردرد شراب قرمز نیازی به مصرف بیش از حد آن ندارد. در بیشتر موارد، سردرد در عرض 30 دقیقه تا سه ساعت پس از نوشیدن یک یا دو لیوان شراب ایجاد میشود.
به گفته محققان، گرچه اجزای مختلف شراب، از جمله سولفیت ها، هیستامین و تانن ها، به عنوان علل بالقوه سردرد شراب محسوب می شوند اما هیچ ترکیب شیمیایی خاصی به عنوان محرک اولیه شناسایی نشده است.
این محققان دریافتند، کوئرستین، آنتی اکسیدانی که به طور طبیعی در میوه ها و سبزیجات از جمله انگور یافت می شود و یک آنتی اکسیدان سالم در نظر گرفته می شود، متابولیسم الکل را با مشکل مواجه می کند.
به گفته محققان، این امر می تواند منجر به تجمع سم استالدئید شود که در سطوح بالا می تواند باعث گرگرفتگی صورت، سردرد و حالت تهوع شود.
بر اساس این مطالعه، هنگامی که افراد شراب با مقادیر کم کوئرستین مصرف می کنند، دچار سردرد می شوند، به خصوص اگر از قبل میگرن داشته باشند.
گرچه محققان بر این باورند که کوئرستین ممکن است باعث سردرد شراب قرمز شود اما مطالعات گذشته نشان داده است که این ترکیب ممکن است از سرطان و سایر بیماری ها محافظت کند.
به گزارش گلوبال نیوز، یک مطالعه در سال 2017 که در Experimental and Therapeutic Medicine منتشر شد، که نشان می داد کوئرستین می تواند به جلوگیری از آسیب کبدی ناشی از الکل کمک کند و از تکثیر سلول های سرطان پروستات جلوگیری کند.
مطالعات دیگر نشان دادهاند که شرابهای قرمز با تانن بیشتر ممکن است باعث حملات میگرنی شوند؛ تانن همان ماده ای است که باعث می شود وقتی میوه های نرسیده را می خوریم در دهانمان احساس گسی کنیم.