• ج. نوامبر 22nd, 2024

حمله حماس به اسرائیل، مرگبارترین جنگ تاریخ اسرائیل

با افزایش تعداد قربانیان اسرائیلی به بیش از هزار نفر در پی حمله حماس به اسرائیل، مقامات اعلام کردند که این جنگ مرگبارترین حمله تاریخ بود.

به گفته‌ی یکی از مقامات نظامی اسرائیل، تعداد کشته‌شدگان حمله حماس به اسرائیل از مرز هزار نفر گذشته است. این خبر روز سه‌شنبه در یک نشست خبری با خبرنگاران توسط سرتیپ ژنرال «دن گلدفوس» اعلام شد.

گفتنی است که در همین بین، تعداد قربانیان حملات شدید هوایی اسرائیل به نوار غزه هم منجر به کشته شدن ۸۳۰ نفر و خسارات بسیاری شده است. او در ادامه سخنان خود گفت: «ما قصد داریم به حماس و هر گروه نظامی دیگری که در غزه وجود دارد حمله کنیم تا از تکرار چنین اتفاقی جلوگیری کنیم.»

حمله غافلگیرکننده حماس به اسرائیل

گفتنی است که هواپیماهای جنگی اسرائیل روز سه‌شنبه نوار غزه را در هم کوبیدند و با ویرانی ساختمان‌های مسکونی ساکنان را به تکاپو انداختند. سازمان‌های امدادی این منطقه و حتی سازمان بهداشت جهانی نیز در پی این اتفاق درخواست ایجاد کریدورهای بشردوستانه برای ارسال کمک به غزه دادند و هشدار دادند که بیمارستان‌های این ناحیه پر از مجروحانی است که در شرایط بحرانی قرار دارند. البته باید اضافه کنیم که اسرائیل دسترسی به مواد غذایی، سوخت و داروی غزه را قطع کرده و امروز تنها دسترسی باقی مانده این شهر که از مصر آغاز می‌شد هم پس از حمله هوایی در نزدیکی گذرگاه مرزی بسته شد.

این جنگ پس از حمله حماس به اسرائیل از روز شنبه آغاز شد و پس از دهه‌ها مبارزه از راه دور، نیروهای مسلح را به خیابان‌ها کشاند. متاسفانه تا کنون حداقل هزار و ۸۰۰ نفر از هر دو طرف در چند روز اخیر جان خود را از دست داده‌اند و بسیاری نیز دچار خسارت‌های جانی و مالی شده‌اند. به گفته اسرائیل، حماس و دیگر گروه‌های شبه‌نظامی غزه همچنین بیش از ۱۵۰ سرباز و غیرنظامی را هم گروگان گرفته‌اند.

حمله غافلگیرکننده حماس به اسرائیل

تمامی شواهد موجود در حال حاضر حاکی از آنند که این درگیری ادامه‌دار خواهد بود. طبق گزارش رسانه‌های اسرائیلی، این کشور امروز تعداد نیروهای ذخیره خود را به ۳۶۰ هزار نفر رسانده است. به علاوه، ارتش این کشور همچنین اعلام کرد که از امروز صبح مناطقی که حماس در جنوب به آنها حمله کرده بود را مجددا در دست گرفته است.

با این حال، مهم‌ترین خبر روز چهارم حمله حماس به اسرائیل زمانی اعلام شد که سخنگوی ارتش اسرائیل از آمادگی ارتش این کشور برای اجرای عملیات زمینی در نوار غزه خبر داد. نوار غزه یک نوار زمینی به طول ۴۰ کیلومتر است که مابین اسرائیل، مصر و دریای مدیترانه قرار دارد و ۲.۳ میلیون نفر را در خود جا داده است. این مکان از سال ۲۰۰۷ توسط حماس اداره می‌شود. به گفته‌ی این سخنگو، جنگ در غزه تا زمان لازم ادامه خواهد یافت و هیچ جدول زمانی مشخصی درباره روند جنگ وجود ندارد. وی همچنین در ادامه گفت: «غزه تحت محاصره کامل است و نمی‌توان به آن وارد یا خارج شد. آب، برق و سوخت غزه قطع شده است. گزینه اجرای عملیات زمینی در غزه قطعا امکان‌پذیر است و ارتش آماده اجرای آن است.»

گفتنی است که درست بعد از این بیانیه، صدها موضع حماس در محله پرجمعیت و مجلل شهر رمال غزه که محل استقرار وزارتخانه‌های حماس و همچنین دانشگاه‌ها، سازمان‌ها و دفاتر سازمان‌های امدادی است مورد هدف قرار گرفته‌اند. طبق آخرین گزارش سازمان ملل از این حادثه، بیش از ۱۸۷ هزار نفر از ۲.۳ میلیون ساکن غزه در پی آن خانه‌های خود را ترک کرده و آواره شده‌اند.

حمله غافلگیرکننده حماس به اسرائیل

سطح ویرانی رمال از تاکتیک جدید اسرائیل خبر می‌دهد: هشدار به غیرنظامیان برای ترک مناطق و سپس با خاک یکسان کردن این اماکن طی حملات هوایی بی‌سابقه. گفتنی است که ارتش به ساکنان محله‌های مجاور از بعدازظهر سه‌شنبه هشدار داده که خانه‌های خود را تخلیه کنند و به مرکز شهر بروند.

«حسن جبار»، روزنامه‌نگار غزه، پس از کشته شدن سه خبرنگار فلسطینی دیگر در بمباران ریمال گفت: «در حال حاضر هیچ جای امنی در نوار غزه وجود ندارد. ما هر روز شاهد از دست رفتن افراد لایق هستیم و من واقعا برای زندگی خودم هم می‌ترسم.»

البته باید اضافه کنیم که بمباران‌ها و تهدیدات اسرائیل برای سرنگونی حماس همچنان ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول کرده است. استراتژی و اهداف این گروه هنوز مشخص نیست و معلوم نیست که حماس در نهایت برای مقابله با اسرائیل از چه گزینه‌هایی استفاده خواهد کرد. با این حال، «صالح العاروری»، یکی از مقامات ارشد حماس، ساعاتی پس از آغاز تهاجم روز شنبه گفت: «ما از قبل احتمال جنگ همه‌جانبه را در نظر گرفته بودیم و برنامه‌ریزی کرده‌ایم که ضربه‌های سخت‌تری را متحمل شویم.»

این روزها ناامیدی در میان ساکنان فلسطین به شدت افزایش یافته و بسیاری از آنها دیگر چیزی برای از دست دادن ندارند. اظهارات العاروری هم حاکی از آن است که حماس انتظار دارد جنگ به کرانه باختری گسترش پیدا کند و احتمالا حزب الله لبنان هم از شمال وارد میدان خواهد شد. حماس همچنین به امید کاهش بمباران تهدید کرده است که اگر اسرائیل افراد غیرنظامی را مورد هدف قرار دهد یکی از اسرای آن را در مقابل خواهد کشت. «الی کوهن»، وزیر امور خارجه اسرائیل، هم در واکنش به این موضوع هشدار داد که حمله حماس به اسرائیل هرگز بخشیده نخواهد شد.

News Editor
Author: News Editor