آژانس خدمات مرزی کانادا با اشاره به بررسی ۱۷ هزار و ۸۰۰ درخواست ویزا از سوی ایران اعلام کرد که پس از بررسی این درخواستها ۷۸ ایرانی به کانادا ممنوع الورود شدند.
به گزارش گلوبال نیوز، فردی بنام روح الله فیروزنام ۱۲ سال از طریق شرکت نصب و راه اندازی دوربینهای امنیتی جهت نظارت بر زندانیان و زندگی مخالفان سیاسی با دولت ایران در ارتباط بوده است. سه مدیر این شرکت نیز از اعضای ارشد وزارت اطلاعات ایران و یکی از سهامداران آن معاون سابق رئیس جمهور ایران بوده است.
یکی از شرکای تجاری روح الله فیروزنام نیز از فرماندهان ارشد سپاه بوده که یک دهه به رهبر ایران خدمت میکرده است. فیروزنام در سال ۲۰۱۸ به سفارت کانادا در ترکیه مراجعه و برای بازدید از جاذبههای گردشگری کانادا ویزای توریستی دریافت کرد.
زمانی که او در تورنتو بود، به همراه همسر و دخترش به آپارتمانی نقل مکان کردند و برای انجام مراحل اقامت در کانادا یک وکیل مهاجرت استخدام کرد. اکنون مشخص نیست که آیا روح الله فیروزنام بعد از گذشت پنج سال هنوز در کانادا است یا به ایران بازگردانده شده است؟
او همچنین به سوالات ارسال شده به آدرس ایمیل یا شماره تلفن مندرج در درخواست پناهندگی خود پاسخی نداده و وکلای رسیدگی کننده به پروندههای او از اظهار نظر در این رابطه خودداری کردند.
اما سوابق دادگاهی روح الله فیروزنام نشان میدهد شرکت او بازوهای دولت ایران بوده و در بازداشتهای خودسرانه و شکنجه زندانیان دست داشته است. یک قاضی انتاریو اخراج او را در اوایل سال جاری به دلیل همدستی در جنایات ایران علیه بشریت تایید کرد.
آغاز تحریم دهها ایرانی توسط آژانس خدمات مرزی کانادا
آژانس خدمات مرزی کانادا اعلام کرد که رسیدگی به پرونده ۱۰ ایرانی تحت تحریم را آغاز کرده است.
۹ مورد از این پروندهها از جمله سید سلمان سامانی ۴۲ساله، است که قرار است در ۳ ژانویه رسیدگی شود برای جلسات استماع که میتواند منجر به اخراج آنها شود به هیئت مهاجرت و پناهندگی ارجاع داده شده است.
آژانس خدمات مرزی کانادا همچنین از انجام ۱۴۱ تحقیق دیگر در این رابطه خبر داد که اغلب آنها تا حد زیادی بر اساس راهنماییهای مردم تهیه شده است. سی و هشت تحقیق نیز پس از پاکسازی افراد یا نبودن آنها در کانادا بسته شده است.
«بیل بلر»، وزیر دفاع کانادا نیز در این رابطه گفت: «سابقه برخی از افراد نشان میدهد که برای ورود به کانادا مناسب نیستند و ما هر کاری که لازم باشد برای حفاظت از منافع ملی کانادا انجام خواهیم داد.»
اما چگونه ایرانیانی که ادعا میشود با دولت ایران ارتباط داشتهاند توانستهاند وارد کانادا شوند؟
«رام جوبین»، وکیل ونکووری با بیان اینکه مقامات کانادایی باید افرادی مانند سامانی را قبل از ورود بررسی کنند گفت: به نظر من وقتی کسی وارد کانادا میشود بیرون کردن آنها بسیار دشوار است، حتی اگر حضور آن در کانادا غیرقابل قبول باشد. در حال حاضر نیز حدود ۷۰۰ «نام و نهاد» مشکوک به ارتباط با دولت ایران در کانادا شناسایی شدهاند که ۳۰۰ نفرشان از ایرانیهای مقیم کانادا هستند.
وی اظهار داشت: بیش از نیمی از آنها شهروند کانادا هستند و حدود ۱۵۰ نفرشان نیز منتظر وقت رسیدگی به کارهای مهاجرتیشان هستند. حضور آنها در کانادا باعث شده اعضای جامعه ایرانی در کانادا احساس ناامنی کنند. در حالی که کسانی که به کانادا میآیند کانادا را یک کشور آزاد و امن میدانند.
پرونده روح الله فیروزنام از قبل در زمان اعمال تحریمها در جریان بود، او به دلیل ارتباط ادعایی خود با دولت ایران تحت تعقیب بوده است. وی ۴۳ساله و متخصص کامپیوتر است و سوابق مندرج از او در پرونده مهاجرتیاش نشان میدهد قبل از اینکه در سال ۲۰۰۶ به عنوان مدیرعامل شرکت شهر ارتباطات شیراز انتخاب شود در نیروی دریایی سپاه خدمت میکرده است.
طبق سوابق دادگاه فدرال، این شرکت شیرازی برای نهادهای دولتی ایران از جمله پلیس، زندانها و وزارت اطلاعات ایران اقدام به تهیه و تامین دوربینهای امنیتی میکند.
سوابق دادگاهی همچنین نشان میدهد که روح الله فیروزنام با محمد نژاد، معروف به سردار نژاد، یکی از مقامات ارشد اطلاعاتی سپاه ایران یک شرکت انرژی خورشیدی را راه اندازی کرده است.
سردار نژاد نیز ۱۰ سال به عنوان فرمانده یگان سپاه پاسداران رهبری ایران بوده است.