با اینکه کشور کانادا از نظر رونق اقتصادی پیشرفت چشمگیری داشته است اما همچنان در مقایسه با دیگر کشورهای پیشرفته گروه هفت استانداردهای زندگی در کانادا به حد متعادل برای شهروندان نرسیده است.
گزارش اقتصادی جدید TD نشان میدهد استانداردهای زندگی در کانادا در مقایسه با سایر کشورهای پیشرفته پایینتر است.
به گزارش سیتیوی نیوز، بر اساس دادههای این گزارش که هفته گذشته منتشر شده، کانادا علیرغم بهبود اقتصادی سالهای اخیر، از نظر بهبود استاندارد زندگی از ایالات متحده و سایر اقتصادهای پیشرفته دنیا عقب است.
«مارک ارکولائو»، اقتصاددان TD با بیان اینکه رشد اقتصادی لزوماً مساوی با رونق اقتصادی نیست در این رابطه اظهار داشت: «رشد اقتصادی با تولید ناخالص داخلی و کیفیت استانداردهای زندگی در کانادا که عامل مهم درک عملکرد اقتصادی است فرق دارد.»
وی با بیان اینکه رشد جمعیت کشور عامل بزرگی در رشد اقتصادی است افزود: «یک سال قبل از همه گیری، کانادا با میانگین رشد کمی بیش از دو درصد در سال، که بالاتر از میانگین ۱.۴ درصد برای همه کشورهای گروه هفت، بسیار به ایالات متحده نزدیک بود. پس از آشفتگی همهگیری، کانادا موفق شد یک بهبود اقتصادی قوی داشته باشد و به یکی از سریعترین نرخهای رشد در مقایسه با سایر اقتصادهای پیشرفته تبدیل شود.»
بر اساس این گزارش، تولید اقتصادی سرانه کانادا (تولید ناخالص داخلی واقعی سرانه) سالهاست که کاهش یافته است.
سرانه ملی و رشد اقتصادی
این گزارش اشاره میکند که در دهه ۱۹۸۰، سرانه ملی کانادا به ازای هر نفر ۴ هزار دلار و بیش از میانگین اقتصادهای پیشرفته بوده است اما با گذشت زمان این مزیت از بین رفته اما به گفته TD اکنون سرانه ملی ایالات متحده به ۸ هزار دلار آمریکا برای هر نفر افزایش یافته است.
« ارکولائو »بیان کرد: شوک نفتی ۱۵.۲۰۱۴ منجر به بدتر شدن عملکرد اقتصادی کانادا شد. بنابر این تولید ناخالص داخلی واقعی سرانه کانادا با نرخ آهسته تنها ۰.۴ درصد در هر سال رشد کرد که بسیار کندتر از میانگین سایر اقتصادهای پیشرفته (که نرخ سالانه ۱.۴ درصد دارند) بود.
وی افزود: «اکنون رشد جمعیت سه درصدی سالانه مسئله اصلی کانادا نیست به ویژه از آنجایی که میانگین رشد جمعیت از سال ۲۰۲۰ تنها کمی بیش از قبل از سال ۲۰۰۰ (حدود ۱.۲ درصد) بوده است. مشکل واقعی این است که رشد تولید ناخالص داخلی از دهه ۱۹۸۰ کاهش یافته است. این بدان معناست که سرانه ملی پایین برای هر نفر صرفاً به دلیل رشد جمعیت نیست، بلکه به دلیل رشد کند اقتصاد کانادا است.»
به گفته TD در طول ده سال گذشته استانهای آلبرتا، ساسکاچوان، و نیوفاندلند و لابرادور که اقتصاد آنها به شدت به مبادله کالا متکی است، بالاترین تولید ناخالص ملی را برای هر نفر داشتند. پس از همه گیری، فقط بریتیش کلمبیا و جزیره پرنس ادوارد توانستند تولید ناخالص داخلی خود را به ازای هر نفر به سالهای قبل از کرونا برسانند که نشان میدهد بدون تغییرات اساسی در رویکرد ما نسبت به بهرهوری و رشد اقتصادی، چالشهای استاندارد زندگی کانادا در آینده نیز ادامه خواهند داشت.