• س. دسامبر 3rd, 2024

رکوردزنی گرمای جولای امسال پس از ۱۲۰ هزار سال

رکورد زنی جدید زمین پس از ۱۲۰ هزارسال، بنابر گزارش جدید آب و هوای جهانی ماه جولای گرم‌ترین ماه، بیش از ده قرن گذشته بوده است.

داده‌های تازه منتشر شده از سوی دانشمندان آب و هوای جهان نشان می‌دهد احتمالا گرمای هوا در جولای امسال گرم‌ترین جولای طی ۱۲۰هزار سال گذشته بوده است.

به گزارش سی‌تی‌وی نیوز، گروهی از کارشناسان از سراسر جهان اخیرا در یک نشست رسانه‌ای در رابطه با گرمای زمین در جولای امسال، اعلام کردند این گرما رکورد سابق گرمای هوا در این ماه را شکسته است.

به گفته «کارستن هاستاین»، دانشمند آب و هواشناسی از دانشگاه لایپزیگ آلمان، پیش بینی‌ها نشان می‌دهد که جولای امسال می‌تواند گرم‌ترین ماه در طول عمر کره زمین باشد.

رکورد زنی ۱۲۰ هزارساله گرمای زمین

«هاستاین» با اشاره به میانگین دمای زمین در این ماه گفت: «بسیاری از شما در مورد رکورد روزانه در اوایل این ماه شنیده اید. اما به تازگی این رکورد از ۱۷ درجه (سلسیوس) فراتر رفته بطوری‌که میانگین دما حداقل ۰.۲ درجه سانتیگراد گرمتر از رکورد قبلی ماه جولای ۲۰۱۹ رسیده است و پیش بینی‌های فعلی نشان می‌دهد که پیش از این گرمای زمین طی ۱۲۰ هزار گذشته تا این اندازه گرم نبوده است.»

پیش‌بینی‌های دانشمندان به دنبال مجموعه‌ای از داده‌هایی است که کارشناسان در حال بررسی آن هستند تا تأثیرات گازهای گلخانه‌ای انسانی را بر گرمای زمین و بلایای طبیعی ناشی از آن را درک کنند.

در میان داده‌ها رکوردهای کوچکتری نیز وجود دارد که در هفته‌های اخیر شکسته شده از جمله در ۴ جولای دمای هوای جهان به طور متوسط به ۱۷.۱۸ درجه سانتیگراد رسید که می‌توان آن را به گرم‌ترین روز در حداقل ۴۴ سال اخیر خواند.

همچنین در جولای امسال دمای کره زمین ۱.۰۵ درجه سانتیگراد بالاتر از میانگین دمای آن در این ماه طی قرن بیستم و اولین باری که دمای هوا در یک ماه تابستانی بیش از یک درجه سانتیگراد گرمتر از حد معمول بود.

چه رکوردهایی ممکن است در جولای شکسته شود؟

بر اساس داده‌های هاستاین از اطلاعات چندین آژانس هواشناسی، پیش بینی شده است در ادامه این ماه گرمای هوا بین ۱.۳ تا ۱.۷ درجه سانتی‌گراد بالاتر از میانگین دمای جهانی باشد که قبل از شروع استفاده از سوخت‌های فسیلی توسط انسان محاسبه شده بود.

به این ترتیب احتمالاً رکورد جولای ۲۰۱۹ با ۰.۲ درجه سانتیگراد شکسته می‌شود که طی ۱۷۴ سال اخیر بی‌سابقه است.

هاستاین در پاسخ به این سوال که آیا جولای امسال گرم‌ترین ماه جولای است؟ نیز گفت که باید برای پاسخ به این سوال تا پایان ماه صبر کنیم اگرچه تاکنون هوا بیش از همیشه گرم بوده و رکوردهای قبلی را شکسته است.

وی یادآور شد: «در حال حاضر مسلم است که ما با رکوردهای جدیدی روبرو هستیم. »

همچنین از آنجایی که سایر دانشمندان می‌دانستند این جولای احتمالاً داغ‌ترین ماه جولای در زمان‌های اخیر خواهد بود، بنابراین به دنبال این بودند که ببینند آیا می‌توانند گرم‌ترین ماه در تاریخ زمین را محاسبه کنند یا خیر.

آتش سوزی‌های بی‌سابقه پیامد گرمای زمین

به گفته دانشمندان پیامدهای گرم شدن کره زمین در سراسر جهان نه تنها از نظر شکسته شدن رکوردهای گرما بلکه از طریق سیل، آتش سوزی و طوفان‌های شدید در سراسر جهان دیده می‌شود.

از ابتدای امسال ۴۷۸۵ آتش سوزی جنگلی در کانادا رخ داده و بیش از ۱۲ میلیون هکتار جنگل سوخته است که برخی از آن‌ها به دلیل افزایش رعد و برق و خشک شدن بیش از حد زمین بوده است.

نوا اسکوشیا، که امسال شاهد بزرگترین آتش‌سوزی در تاریخ خود بود، اکنون با سیل‌های شدیدی دست و پنجه نرم می‌کند که «بیش از یک رویداد در هر صد سال» بوده است.

برخی کارشناسان می‌گویند آتش سوزی‌های جنگلی و رویدادهای شدید آب و هوایی کانادا به اندازه‌ای زیاد شده که حتی بیمه گذاران نرخ‌های بیمه را بالا برده‌اند.

News Editor
Author: News Editor